Saturday, October 25, 2008

Nimekirjade armastaja postitus

Paar asja, mida Sydneysideritele meeldib teha:

* tupiktänavad. Mõnikord mõtled, miks kohvikus istuv austraallane sulle poolnukralt naeratab, kui seljakotiga inimene tast möödub. Paar minutit hiljem saad sa aru, et see on selle pärast, et kohalikuna ta tõenäoliselt teadis, et see tänav on tupiktänav. 

* üles-alla kõndida. Kuna linn on lahesopi kallastel, siis on enamus tänavaid kallakuga. Ja paraku nii, et üles läheb järsku ja allaminekut praktiliselt ei tunnegi :) Päriselt-päriselt. 

* joosta. Mööda merekallast, botaanikaaias, mööda treppe. Igal pool. Endal hakkab häbi, kui jälle mingi šoks või võileib käes nende teelt ära tuleb hüpata. 

* turiste aidata. Näide. Käisime täna loomaaias. Järjekorras seistes ulatas meie ees maksnud naine mulle mingi lipiku. Kohmetusest võtsin selle vastu, ise aru saamata mis see oli. Tuleb välja, et ta andis mulle üleliigse kupongi, millega sai sissepääsuhinnast -20% alla. Lihtsalt. Ta isegi ei öelnud midagi, ainult andis. Nagu see oleks kõige elementaarsem asi maailmas. Eestis oleks see tõenäoliselt olnud prügi :) Või et oleks eestlane selle ära visanud, et teisel hästi ei läheks. Tegelikult ma eestlastest nii halvasti ei arva, aga sellist suhtumist ja viisakust ma Eestis ei kohanud. Mis viib mind ka selleni, et austraallastele meeldib

* vabandada. Asja eest ja ka siis, kui see tegelikult tarvilik pole. Väga palju tänada ja naeratada. Igal pool ja igas situatsioonis.

Võin kinnitada, et selline asi nagu jet lag on täiesti olemas. Avaldub see minu puhul juba teist õhtupoolikut järgnevalt:

* kerge aga pidev peavalu

* tunne, et pea on kerge/uimasustunne, eriti millegipärast just istudes

* tunne, et koguaeg peab magama

Asjad, millest Kristjan ja Kaili tunnevad puudust:

Kristjan - praeleib juustuga.

Kaili - murelid.

Täna siis, nagu enne mainitud, käisime Sydney loomaaias (Taronga), kuhu viis praam. Ehk siis saime ka esimese praamisõidu tehtud. Ja peale seda veel ka teise. Palju pilte Sydney ooperimajast iga eri nurga alt (pildid veel fotokas :) ja erinevatest loomadest (pildid veel fotokas :). Enamus päevas möödus siiski loomaaias ja jalad on ka vastavas konditsioonis. Ega loomaaed siis vähem künklik polnud kui ülejäänud linn. 

Ilm on mõlemal päeval superilus olnud, aga õhtul päikese loojudes läheb suhteliselt kiiresti külmaks. Eriti, kui sellel hetkel praamil oled, mis üle lahe tuhiseb (pildid veel fotokas :).

Täna saame poole pärast jälle Kareliga kokku, et kusagile pubisse sisse astuda ja mõni middy või schooner võtta. Kodune ülesanne meie sadadele tuhandetele lugejatele on välja uurida, mida need tähendavad.

4 comments:

Anonymous said...

tsau krissu, räägi parem kui kobedad naised asutraalias on, et oleks ikka rohkem põhjust tulla ;)

Ketu said...

Ma mõtlesin ,et sa igatsed ikka meid kristjan mitte mingit leiba:D Tervitused tequila lauast:)

Kristjan said...

teid ka jah :) Aga see on iseenesestmõistetav

Jaan said...

Kui õigesti mäletan, sime ühe rootslase käest ka sooduskuponge Göteborgis Lisebergi lõbustuste pargis

 

zinc poisoning