Tuesday, August 11, 2009

heeeeeeeeeere's Kristjan!

Nädalane 323-kroonine internet aegub kohe, nii et viimane aeg ka blogi täiendada. Mis siis vahepeal uut?

Eelmises postis unustasin mainida, et vahepeal sõidutati mind ka helikopteriga :) Tegu oli siis Vertical Adventuresi nimelise firmaga, mis mind helikopteriga mägedesse viis (ca 15 minutine reis, kenad kosed ja vihmamets tee peal) ja ca kolmetunnise rännakuga mööda vana kullavedamisrada tagasi alla. Tänaseks ajalootunniks kõlbabki vast see:

19. sajandil mingil hetkel leiti siinsetest mägedest kulda. Probleemiks oli see, et va raske metall oli mägedest vaja kuidagist pidi alla saada. Raiutigi siis läbi vihmametsa seesamune rada (Bump Track nimeks), kust seda siis hobusekaarikutega ja peale seda esimeste autodega (mida järsematest nõlvadest ikkagi hobustega üles veeti) alla mere äärde tariti. Sealt tuligi mu praeguse kodulinna Port Douglase esimene rikkus. Kui aga Kurandast Cairnsi raudtee raiati, siis hakkas linn jälle kiratsema. Kuni siis 70-80ndatel ennast jälle turismilinnana avastas (siinkohal kummardus Sheratonile, kelle Mirage Resort on linna suurim ja ka üks uhkemaid).

Ahjaa, ja linna rand, Four Mile Beach, sai nime selle järgi, et ta asub nelja miili kaugusel Bump Trackist. Mitte sellest, et ta oleks neli miili pikk. Pikk on ta sunnik küll, ühest otsast teise pole veel jaksanud kõndida.

Nii. Igatahes. Helikopter ja jalgsimatk. Et siis selle unustasin ära ennist.

Olen ka kahel sukeldumisreisil käinud, nii et jälle mõned kenad haikalad, stingrayd ja kilpkonnad nähtud. Vaikselt hakkab riff juba ära tüütama - andke andeks, ma tean küll et see on tegelikult üks maailmaimedest :) Uurisin ka vaikselt, et kas saaks oma järgmist sukelduja-astet siin teha, aga maksma läheks too kusagil $500. Mõte mõlgub vaikselt, et teeks tolle Filipiinidel ära, kui sinna jõuab. Saaks uues kohal sukeldumise kogemuse ja kursuse ühendada. Ja lisaks pole $500 dollarit ka kusagilt võtta!

Auto ja majaga läheb nii ja naa. Majasse on majakaaslase asemele keegi leitud, aga nüüd peab enda asemele samuti kellegi otsima. Õnneks tundub, et ilma bondita üürimine, mis mulle ühe suurima plussina tundus, seda ka teistele ja huvilisi jätkub. Madal hooaeg on aga varsti algamas ja selle tõttu proovingi elamisest suht kiiresti lahti saada. Et siis isa külla tulles äkki kolin nädalaks hotelli ja peale seda nuruks kusagile sõprade juurde või hostelisse ennast mõneks nädalaks. Oleks vähemalt maja kaelast ära.

Autol on ka paar huvilist, sh üks töökaaslane ja üks teine backpacker. Loodame, et õnnestub ka sellest lahti saada.
 

zinc poisoning