Saturday, May 9, 2009

Vihmamets - tehtud!

Nonii. Eile käisin siis vihmametsas ka ära. Uskumatu koht. Puud on tikksirged ja mitukümmend meetrit kõrged. Maani jõuab ca 2% päikesevalgusest, seega käib armutu võitlus päikese nimel. Taimedest veel muljetavaldavamad on muidugi loomalised. Nägime ohustatud kaasuari, kellel oleks nagu luisk pea peal. Meeste vetsus kohtasin suurimaid ämblikke, keda iial näinud olen. Jõekruiisil nägin ära ka krokodilli. Küll magevee oma, kes ei kasva nii suureks ja ei ole inimesi tapnud, aga ikkagi. Lugematul hulgal sai kohatud krabisid, papagoilisi ja muud pudulojuseid. Huvitav päev oli. Ilm oli pilves, st sobivalt jahe. Vahelduseks.

Pildid on üleval aadressil http://picasaweb.google.com.au/aardhaart/PortDouglasVihmamets#

Mõni pilt seal ei lähe ka teemasse, aga ma üldiselt ei ole neid siin palju teinud. Mingil põhjusel. Lisasin siis samasse lahtrisse.

Ilm on siin üldiselt hetkel hukas. Temperatuur kusagil 21-27 kraadi, aga vihma sajab iga päev. Täna tööle minnes sain sahmaka vihma kaela, tulemusena oli töösärk kenasti poripritsmeid täis. Ise ma seda muidugi ei märganud, aga ülemusel see muidugi kahe silma vahele ei jäänud. Kusjuures enne kodust ära minekut veel mõtlesin, et peaks võib-olla pusa selga ajama, aga kuumus ja lubav ilm muutsid mu meelt. Tõprad.

Sain ka soome keelt rääkida - kolmeliikmeline backpackerite seltskond, kellele ma nädalase majutuse pähe määrisin :) Päris hea oli vahelduseks suomea purssida.

Homme kell 13:47 läheb nädalane internetiaeg umbe. Kiiresti kõik vajalikud asjad täna ära tirima :)

1 comment:

karl said...

ilmaga on tõesti kehvasti, meil viimane nädal koguaeg pilves ja vahepeal tuleb vihm. vähemalt ei ole palav, aga märgade tööriietega pole ka fun olla

 

zinc poisoning