Monday, May 4, 2009

Ka austraallastel pühad peetud.

Kui mul midagi siin oleku aja jooksul selgeks on saanud, siis on see see, et austraallastele meeldivad pikad pühad - no worries. Pühasid on neil palju ja tihti ja kui too - oh õnnetust - juhtub nädalavahetusele langeb, on ilmtingimata esmaspäev vaba. Mind see eriti ei morjenda, nimelt teenin ma seesuguse esmaspäevase tööpäeva korral $16.32/h asemel kusagil $40/h, aga kui see päev juhtub vaba olema, on pekkis - poed on kinni, pangad on kinni ja elu seisab. Kõik peavad pere keskis barbecue'd.

Noh, mina ettenägeliku eestlasena organiseerisin omale tänaseks (Queenslandis on töörahva püha nimelt 3. mai) vihmametsareisi (http://www.reefandrainforest.com.au/tbc.html). Mis aga hommikul kell 8 tulemata jäi, oli buss. Loomulikult oli sales manager unustanud minu andmed reservationsile esitada ja seega oli minu koht maksva kunde poolt täidetud. Kuna sellisel kellaajal polnud mu aju võimeline pahane olema, läksin hoopis tagasi magama. Tunni aja pärast äratas mind sales manager ise, kes vabandas, sai aru et ma magasin ja läks tagasi oma paaditreilerit parandama :)

Mis seal ikka, no worries, proovime mingi muu päev uuesti.

Ostsin nüüd siin nädalaks neti. Maksab teine 35 dollarit nädalas. Suht kirves. Eestis küll 250 krooni nädalas vist ei maksaks? Iga nädal arvatavasti ei hakka seda ostma.

Lõpuks, nädal peale sissekolimist, käisin ka toidupoes. Arve tuli $115 ehk siis kusagil....TUHAT???? krooni. Uskumatu. Ise ka ei uskunud, kui praegu google'i kaudu valuutat ümber arvutasin. Minu siiatuleku ajal oli kurss kusagil 7EEKi 1AUD kohta, nüüd on see juba 8,7. Kahju, et enne raha Eestisse kandsin :) Vähemalt on siinne palk nüüd natuke rohkem väärt ja tean krediitkaarti võimalikult vähe kasutada.

Igatahes peab see toit nüüd loodetavasti poolteist-paar nädalat vastu.

Tööl käin rattaga, mis peaks iseenesest mind vormis hoidma. Ärgem arvestagem seda, et kodust üle tee on kiirtoidukoht, kus ma olen olude sunnil igapäevaselt toitunud nädal otsa :)

Õnneks on hotelli suurim boss (General Manager ehk GM) Ryan pärit Maltalt, maintenance ehk torulukksepp-meistrimees-santehnik Rob Inglismaalt ja hommikusöögitegelane/baarmen Sylvain Prantsusmaalt. See tähendab lisaks kõigele seda, et tagaruumides jalgpallist rääkides räägime üldjuhul samast spordialast. Ja mis kõige parem, ülemus sai muga kell 4:30 hommikul hotelli fuajees ka kokku, et minna koos vabasse tuppa Meistrite Liigat vaatama :D Vot see on tahtejõud! Pean tunnistama, et 4:00 tõusmine nõudis omajagu pingutust, eriti arvestades, kui silm ei tahtnud kuidagi enne 12t looja minna (süüdistan õhtuvahetusi, mis harjutasid mind ära kell 4 magama mineku ja kell 1 tõusmisega). Aga kogemus seegi. Keset nahkhiiri ja sprinklereid pimedas tööle sõita. Mäng ise jäi, nagu ehk teate, 0-0. Neljapäeva hommikutundidel on korduskohtumine, mis tuleb taas graafikusse võtta.

Vot nii on meie eluke veerenud. Töö on enam-vähem käpas, vahetuse ajal sooritatavate ülesannete nimekiri e. checklist kulgeb juba masinliku täpsuse ja kiirusega ja viimastel õhtuvahetustel jäi isegi aega üle, et omale pitsat tellida. Elämä on laiffi, peale vihmametsa ja ehk veel ühte sukeldumist tahaks skydivingu ära proovida, loodetavasti saab ka selle ära proovitud.

Veel üks hea uudis, töökoha kaudu saab transpordifirmaga kokkuleppel 16 dollari eest Cairnsi. Lahe :) Bussipilet muidu ca 30-40 dollarit. Üks ots.

Igatsen ka teid, kallis pere ja sõbrad. Eriti kui jääb aega nt orkutit väisata või MSNis käia. Või nagu eile kuulata, kuidas isa ja Rommi kahekesi kõneposti rääkisid :)

1 comment:

Jaan said...

Me ei saanud esimesel helistamisel arugi, et oleme kõnepostis: Sinu kõneposti "sekretäri" juttu me ei kuulnud. Teisel helistamisel kuulsime naisterahva häält ja katkestasime ühenduse. Vabandust, kui linti jäänud jutt väga segane oli - igapäevaselt vestleme Rommiga ka mõistlikumalt.

 

zinc poisoning