Wednesday, November 5, 2008

Raamatukogutere :)

Täna töötasin ainult kaks tundi. Karel töötas umbes kolm. Kailil jälle pikk vahetus, 13 tundi. Kaili pakib tomateid, Karel korjab zucchinisid, mina voldin kaste ja Kaili sordib tomateid. Vot nii. Zucchinid lõppevad aga homme otsa, ei kujuta ausalt öeldes ette, mis siis saab. Kaks varianti: kas lendad standby peale tagasi või saad uue töö kohe, mis, arvestades meie staaži, ei ole eriti tõenäoline.

Teiste tööst ei oska eriti rääkida, aga minu töö koosneb samast motoorsest liigutusest, et lapikust papitükist kast teha. Masendavalt lihtne, aga ma teeks seda hea meelega 12 tundi järjest. Aga tööd on praegu ainult mõneks tunniks päevas.

Vana kanne wordist, mis nüüd siia laetud saab:

Saabusime Bundabergi, rummi- ja viljakoristuspealinna.
Viimane päev Sydneys oli reede. Kella kümneks oli meid kõiki hostelist välja visatud, kodinad saime õnneks kõik kolm Blue Parrotisse jäetud. Tegime viimase, nostalgiahõngulise praamisõidu Watson’s Baysse. Magasime murul, mängisime kaarte, nautisime võrratut vaadet Sydneyle (vt pilte). Avastasime King’s Crossi siiani odavaima pubi (õlu 3,50AUD ehk siis ca 25EEK). Viimasel päeval, muidugi. Hakkasime Sydneyst sõitma 18:45 reede õhtul ja saabusime Bundabergi 19:30 laupäeva õhtul, bussi vahetasime Brisbane’is (kahe bussi vahe 50 minutit). Ehk siis olime bussis kokku kauem kui Austraaliasse tulekul lennukis. Hea oli see, et buss tegi aeg-ajalt pooletunniseid peatusi, kus ennast korraks ka vertikaali sai. Elamus oli muidugi ka bussisõit, ehkki poolpüsti magamisest ei taha küll harjumust kujundada. Hostel oli bussijaamast ca 15min kaugusel. Ülemise korruse nari alumistele pulkadele oli kriibitud hoiatus: „If you’re reading this you made the huge mistake of staying here. It’s a disgusting place full of bed bugs, you work like a slave for nothing. Leave now or regret it.“ Jess!
Tegu siis tomatite korjamisega, meie töönädal algab esmaspäeval. Esialgu on plaan siin nädal-paar ära kannatada ja vaadata, kuidas raha koguneb. Kui tõesti on tegu orjatööga, saab siin hostelit vahetada. Neid leidub Bundabergis (või nagu Kaili üks kord ütles, Pandaorus  iga nurga peal.
Veel uitmõtteid:

Kõrvalepõikena võib öelda, et Brisbane ja Surfer’s Paradise paistavad superilusad kohad, kuhu peame kindlasti tagasi minema.

Kristjan nägi reisi esimest metsikut känguru tee kõrval bussi poole vaatamas.

Austraallased müüvad palju tee kõrval autosid.


Natuke lubatud pilte:

http://picasaweb.google.com/aardhaart/BondiAutoBundaberg#

Raamatukogus istuvad meie vastas kaks eestlast. Hostelis sain kokku Triinu ja Tõnisega. Maailm on väike :) Tunduvad täitsa toredad :)

5 comments:

Jaan said...

Autohaige nagu ma olen:
- töötute(?) kohta paistab täitsa suur ja kobe auto olevat;
- pildi järgi pakuks Euroopas müüdavaks analoogiks Mitsubishi Galant?
- mis mootor ja läbisõit?
Edukat töö leidmist!!!

Tiux said...

Tüüpiline naised teevad pikkad päevad ja mehed venitavad nii sama kummi....miks teid tomateid laduma ei panda....teete tomatid katki oma suurte käppadega väe????

Anonymous said...

Tiux, täpselt minu mõte, arumaeisaa... miks teie ei paki tomateid??? Maria

Maria said...

Bai thee vei need pildid on nii ilusad, et paneb ohkama... nuuks

henriico said...

pikalt pole miskit kuulda - loodan et tööd nii palju, et ei jõua enam kribada?

 

zinc poisoning